Ječmen i chlorella jsou zdrojem všech esenciálních aminokyselin, velkého množství antioxidantů, vitamínů, minerálů a enzymů, které tělo potřebuje. Pomáhají tělu regenerovat při vysoké fyzické zátěži i při sportovních výkonech. Mají také pozitivní vliv na imunitu, omezení stresu a jsou efektivnější při spalování tuků.

Chlorella mimojiné obsahuje i vitamín B12.

- je vhodným využitelným zdrojem vitamínu B12 pro všechny populační skupiny, včetně těhotných žen, ale i vegetariánů a veganů, kteří představují obzvlášť ririkovou skupinu z hlediska deficitu tohoto vitamínu v organismu. Vitamín B12 zasahuje do celkového metabolismu organizmu, reguluje syntézu DNA, metabolismus mastných kyselin a aminokyselin.

Ječmen je bohatý na flavonoidy.

- ty jsou nejrozsáhlejší skupinou rostlinných antioxidantů. Jejich antioxidační a protizánětlivé vlastnosti jsou nejvíce studované, ale tyto organické sloučeniny vykazují antibakteriální, antivirové, hypolipidemické a protirakovinné účinky. Jejich pravidelná konzumace rakovinu nevyléčí, ale jsou velmi užitečné pro snižování nežádoucích účinků při chemoterapiích.