KVAŠENÍ ZELENINY
A
KVÁSKOVÉ TVOŘENÍ
Nejen dechem živ je člověk! Většinou 😉
To co sníme, hraje také důležitou roli v našem životě, v tom jak se cítíme, kolik máme energie.
Kvašení neboli fermentace je snad nejstarší a nejlepší způsob jak uchovat zeleninu.
Naučit se kvasit zeleninu doma je snažší než si možná myslíte.
Také pečení z kvásku může být pro vás radostnou hrou.
Rádi se podělíme o své zkušenosti a naučíme vás to na mašich kurzech na živo či online z pohodlí vašeho domova.
Kvašená zelenina = "superpotravina"
- zelenina si uchovává vitamíny a minerály, vznikají probiotické látky
- podporuje imunitu, zdravou střevní mikroflóru, čistí trávící trakt, regeneruje jaterní tkáň
- podporuje krvetvorbu, čištění krve, tvorbu hormonů
- uklidňuje nervový systém, pomáhá při nespavosti, nervozitě, napětí, stresu, únavě
- aktivuje funkci střev a vylučování toxických látek
- podílí se na celkové očistě organismu a správném fungování trávícího traktu
Proč kvasit doma?
- vím, co tam dávám aneb na kvalitě záleží
- každý jsme jedinečný - najdu svoji jedinečnou kombinaci, svůj recept
- fantazii se meze nekladou - lze kvasit téměř cokoli
- jste-li kreativní, mohou vznikat zajímavé kombinace chutí i barev
- vytvořím zajímavé zdarvé dárky pro své blízké i vzdáleneé
- společná aktivita s dětmi, či kamarády
- mám kvašenou zeleninu stále po ruce
- mohu i ušetřit
- Chcete zorganizovat přednášku či seminář pro nějaký kolektiv, rodinu, kamarády?
Ozvěte se a můžeme tento jednodenní seminář uspořádat kdekoliv!