KVAŠENÍ ZELENINY

A

KVÁSKOVÉ TVOŘENÍ

Nejen dechem živ je člověk! Většinou 😉  

To co sníme, hraje také důležitou roli v našem životě, v tom jak se cítíme, kolik máme energie.

Kvašení neboli fermentace je snad nejstarší a nejlepší způsob jak uchovat zeleninu.

Naučit se kvasit zeleninu doma je snažší než si možná myslíte. 

Také pečení z kvásku může být pro vás radostnou hrou

Rádi se podělíme o své zkušenosti a naučíme vás to na mašich kurzech na živo či online z pohodlí vašeho domova. 

Kvašená zelenina  = "superpotravina"

  • zelenina si uchovává vitamíny a minerály, vznikají probiotické látky
  • podporuje imunitu, zdravou střevní mikroflóru, čistí trávící trakt, regeneruje jaterní tkáň
  • podporuje krvetvorbu, čištění krve, tvorbu hormonů
  • uklidňuje nervový systém, pomáhá při nespavosti, nervozitě, napětí, stresu, únavě
  • aktivuje funkci střev a vylučování toxických látek
  • podílí se na celkové očistě organismu a správném fungování trávícího traktu

Proč kvasit doma?

  • vím, co tam dávám aneb na kvalitě záleží
  • každý jsme jedinečný - najdu svoji jedinečnou kombinaci, svůj recept
  • fantazii se meze nekladou - lze kvasit téměř cokoli
  • jste-li kreativní, mohou vznikat zajímavé kombinace chutí i barev
  • vytvořím zajímavé zdarvé dárky pro své blízké i vzdáleneé
  • společná aktivita s dětmi, či kamarády
  • mám kvašenou zeleninu stále po ruce
  • mohu i ušetřit
  • Chcete zorganizovat přednášku či seminář pro nějaký kolektiv, rodinu, kamarády?

Ozvěte se a můžeme tento jednodenní seminář uspořádat kdekoliv!